FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Wed Oct 17, 2012 6:21 pm

Jack ada benda nak kongsi dengan semua member2 MBF ..Baru- baru nie anak sedara Jack ade cerita pasal sekolah member facebook die (kat SJK Saraswaty), ade buat aktiviti menarik..antaranya adalah "Creative World Play", "Paper Plane" (ingat waktu kecik2 dulu) dan yang paling best aktiviti tiup belon ,lepas tu pecahkan...Tujuan utama aktiviti ini sebenarnya adalah untuk meningkatkan kemahiran para pelajar dalam Bahasa Inggeris, Sains dan Mathematic..Jadi ia bukan sekadar aktiviti untuk memenuhi msa lapang..Adik2 bolehlah buat aktiviti macam nie, kalau nak cuba kelainan, adik2 boleh ubah peraturan aktivti 6 stesyen nie..okey, nak tahu macam mane rupa bentuk aktiviti tu,,jom layan video nie...

Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Admin on Wed Oct 17, 2012 8:13 pm

pasti best ni aktiviti... mesti enjoy...

_________________mbf...
Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? To_tea16
Admin
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

http://maribelajar.forumms.net

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 10:27 am

Admin wrote:pasti best ni aktiviti... mesti enjoy...

Admin suke part yang mane? Jack suke part tiup belon tu Very Happy maklumlah, kebanyakkan orang takut bila belon meletop dekat diorang,,,
Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 5:20 pm

Senyap je forum nie, mesti adik2 yang lain tengah busy nak exam,,bagi yang dah lepas PMR tu alhamdulilah boleh relax lepas nie..
Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Mr. Orait on Thu Oct 18, 2012 5:26 pm

Jack Jill wrote:Jack ada benda nak kongsi dengan semua member2 MBF ..Baru- baru nie anak sedara Jack ade cerita pasal sekolah member facebook die (kat SJK Saraswaty), ade buat aktiviti menarik..antaranya adalah "Creative World Play", "Paper Plane" (ingat waktu kecik2 dulu) dan yang paling best aktiviti tiup belon ,lepas tu pecahkan...Tujuan utama aktiviti ini sebenarnya adalah untuk meningkatkan kemahiran para pelajar dalam Bahasa Inggeris, Sains dan Mathematic..Jadi ia bukan sekadar aktiviti untuk memenuhi msa lapang..Adik2 bolehlah buat aktiviti macam nie, kalau nak cuba kelainan, adik2 boleh ubah peraturan aktivti 6 stesyen nie..okey, nak tahu macam mane rupa bentuk aktiviti tu,,jom layan video nie...


Main paper plane,,permainan turun temurun ,,saya harap generasi akan datang masih kenal apa tu paper plane..
Mr. Orait
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 5:28 pm

Seksyen paper plane tu sengaja dietak dalam aktiviti nie supaya pelajar tak lupa macam mane cara nak buat plane tu..
Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Mr. Orait on Thu Oct 18, 2012 5:32 pm

Eyea ke? Bijak jugak yea sape yang buat aktiviti nie, boleh fikir macam tu..
Mr. Orait
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 5:41 pm

Mr. Orait wrote:Eyea ke? Bijak jugak yea sape yang buat aktiviti nie, boleh fikir macam tu..

Mestilah,,setiap aktiviti mestilah berdasarkan tujuan yang baik dan mampu menanam nilai2 positif terhadap peserta yang menyertainya...
Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by MIKASHI on Thu Oct 18, 2012 9:04 pm

hai semua
MIKASHI
MIKASHI
MBF Member (A)
MBF Member (A)

Number of posts : 126
Age : 24
Location : MELAKA
Humor : kadang2 happy dan kadan2 sad
Registration date : 08/06/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Fri Oct 19, 2012 12:32 pm

MIKASHI wrote:hai semua

Hye MIKASHI ! Sekolah awak pernah buat aktiviti macam nie tak?? Very Happy
Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Mr. Orait on Fri Oct 19, 2012 12:48 pm

MIKASHI wrote:hai semua

Hi MIKASHI!! Smile
Mr. Orait
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Fri Oct 19, 2012 4:59 pm

Sekolah MIKASHI pernah buat aktiviti macam nie tak??
Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Fri Oct 19, 2012 6:17 pm

Kalau tak pernah ,, MIKASHI cuba buat dengan member2 mesti best..
Jack Jill
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Admin on Fri Oct 19, 2012 7:21 pm

mesti banyak aktiviti di sekolah2...

_________________mbf...
Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? To_tea16
Admin
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

http://maribelajar.forumms.net

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by magickabu on Sat Oct 20, 2012 6:10 pm

belum pernah buat lagi cikgu Admin Sad
magickabu
magickabu
MBF Regular Member
MBF Regular Member

Number of posts : 159
Age : 19
Location : Kuantan,Pahang
Humor : Bukak Command Prompt , tulis -s shutdown , tekan enter.
Registration date : 24/05/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by MIKASHI on Sat Oct 20, 2012 6:13 pm

hai jack jill bagus cadangan awak
MIKASHI
MIKASHI
MBF Member (A)
MBF Member (A)

Number of posts : 126
Age : 24
Location : MELAKA
Humor : kadang2 happy dan kadan2 sad
Registration date : 08/06/2012

Back to top Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak? Empty Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum